השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

השמן שלנו

כתית מעולה בכבישה קרה

שמן זית אורגני - עזוז

שמן זית אורגני עזוז הינו שמן בוטיק ייחודי ואיכותי.
הוא מופק בכבישה קרה, שמשמעותה כבישה בטמפ’ שאינה עולה על 28 מעלות צלזיוס – כך נשמרים כל מרכיביו הבריאותיים של השמן במצבם הטבעי.

מה זה אומר – שמן זית כתית מעולה?
דירוג שמן הזית ככתית מעולה משמעותו כי השמן הופק בכבישה קרה מריסוק עיסת הזיתים בתהליך מכני, ללא תוספת חומרים כימיים וללא חימום. “מעולה”, משמעותו כי השמן הוא בעל האיכות הגבוהה ביותר עם אחוזי חומציות נמוכים.

שמן זית אורגני עזוז מוגדר כ"כתית מעולה" ובעל חומציות של עד 0.5%, כך שאיכותו גבוהה ביותר.

מה ניתן ללמוד על השמן מאחוז החומציות שלו
אחוז החומציות הוא מספר המשקף את חומצות השומן החופשיות בשמן ומעיד על תהליכי קלקול שהחלו בשמן הזית. לכן, ככל שהאחוז נמוך יותר, כך השמן איכותי יותר. על פי התקן הבינלאומי, שמן זית כתית מעולה הינו עד 0.8% חומציות מירבית ואין פגם במרכיביו או בטעמו.

טעמים משובחים

שמן הזית האורגני שלנו עשיר במרכיביו ואיכויותיו של פרי הזית במצבם הטבעי ומכיל את כל סגולותיו הבריאותיות של שמן הזית וטעמיו המשובחים -
מוצר איכותי ומובחר מן המדבר.

מרכיבים בריאותיים

שמן זית אורגני עזוז הינו שמן זית מדברי וככזה הוא עשיר יותר במרכיביו ואיכויותיו הבריאותיים של שמן הזית אשר להם תרומה נכבדה במניעת מחלות ותחזוקת בריאות מיטבית.

תנאי גידול יחודיים

האקלים המדברי, הקרקע והמים המעט מלוחים, תשומת הלב בטיפוח עצי הזית והקפדה על תהליך הפקת שמן הזית האורגני מעניקים לשמן שלנו איכות גבוהה וטעם עשיר.

התנאים המשפיעים על איכותו הגבוהה של השמן שלנו

סביבת הגידול, קרי האקלים המדברי, תנאי הקרקע והמים המלוחים מעמידים בפני העצים תנאים לא פשוטים לצמיחה וייצור פרי. ניתן לומר שהעצים גדלים בתנאי עקה יחסית לעצים באזורים ממוזגים יותר כמו במרכז הארץ ובצפונה.
נראה כי תנאים אלו גורמים לעצים לייצר רמות גבוהות של המרכיבים הבריאותיים המצויים בשמן הזית כמו ויטמין E, פוליפנולים, חומצה אולאית ועוד. בבדיקות מעבדה הנערכות מזה מספר שנים לשמני הזית המופקים באזור רמת הנגב, נמצאו ערכים גבוהים יותר של  אותם מרכיבים בריאותים (יחסית לשמנים מאזורים אחרים), התורמים לארומה ולטעם עשירים יותר.

בידודו של כרם הזיתים משטחים חקלאיים גורם לכך שהמערכת האקולוגית אינה מופרת (על ידי ריסוסים, חומרי הדברה וכו’). כך יחסי טורפים ונטרפים נשארים מאוזנים והכרם כמעט ואינו סובל ממזיקים. 

שיטת המסיק והובלת הזיתים שנמסקו במהירות לבית הבד, מבטיחים שהפרי מגיע טרי, בלתי פגוע ובמצב מיטבי להפקת השמן.

בית בד מודרני, המקפיד על תנאי סניטציה גבוהים ועל איכות תהליך הפקת השמן. השמן נעצר (מופק) ללא חימום ובכבישה קרה עד 30 מעלות צלסיוס.

אחסון השמן מבית הבד מועבר השמן מיידית למיכלי נירוסטה לאחר שעבר פילטור. חשוב לדעת כי  נוכחות משקעים לאורך זמן מזיקה מאוד לאיכותו של השמן. השמן נשמר בטמפרטורת חדר שלא עולה על 24 מעלות צלסיוס ובסביבה חשוכה לשמירה מפני מפגעי אור ואויר ולמניעת התחמצנות השמן. למיכלי הנירוסטה מכסה צף המונע נוכחות של חמצן במיכל.

בכרם הזיתים שלנו שלושה זני זיתים:

סורי

(שיבוש מצורי – שמוצאו בצור אשר בלבנון). טעמו עשיר מאד, ארומטי, בעל מרירות וחריפות שמתמתנים כחודשיים עד שלושה חודשים לאחר עצירת השמן (תהליך הפקת השמן בבית הבד). שמנו של הזן הסורי אהוב מאד על צרכני השמן בארץ. הוא השמן הבאלאדי המקומי, בעל טעם חזק של פרי הזית, מרירות וחריפות, ארומה עשירה ונוכחות מודגשת.

ברנע

מקורו בקדש ברנע המקראית (הנמצאת כ-20 ק"מ בקו אווירי לעזוז, בסיני, מעבר לגבול ישראל מצריים). באיזור זה התגלה לראשונה, אוקלם ונמצא מתאים ביותר לתנאי המדבר. טעמו עשבוני ורענן, טעם הזית נוכח בו מאד, מעט עדין יותר בהשוואה לסורי וחריפותו נעימה לחיך.

פיקואל

זן ספרדי, יחסית חדש בארץ. שמנו עדין וטעמו מזכיר לעיתים פיסטוק חלבי. הוא בעל ארומה פירותית, ייחודית ועדינה, ומאוד מתאים לתיבול עדין.

שלושת הזנים מאפשרים לנו ליצור שמנים במבחר טעמים:

שמן זית עזוז

שמן זית עזוז (בלנד הבית) - בלנד של שלושת הזנים עם דגש לסורי. זהו הבלנד המועדף על החיך הישראלי.

שמן זית עזוז מעודן

שמן זית עזוז מעודן – לאוהבי שמן עדין יותר ופחות "עוקץ". הזנים העיקריים בו הם ברנע ופיקואל ומעט סורי. בלנד זה שומר על טעמי הזית המעודנים.

שמן על פי זנים

ניתן להזמין שמן זית לפי זנים: סורי, ברנע ופיקואל. כל אחד לחוד.

תשומת לב ואהבה

ישנו תנאי נוסף, שבלעדיו אי אפשר… תשומת לב ואהבה… גידול עצי זית הינה תרבות בפני עצמה. על אחת כמה וכמה עצי זית הגדלים במדבר. האמת היא ועם כל הצניעות… שהעצים גדלים לבד. אנו רק מספקים להם את התנאים המיטביים…קומפוסט אורגני איכותי, השקייה נכונה, גיזום, תחזוקה שוטפת עם הרבה תשומת לב, מחשבה ורגש. בבסיס כל זה עומד הרצון לייצר שמן זית, הכי איכותי שאפשר, שישמש מקור להנאה, לבריאות, לעשיית אוכל טעים ומזין, יחד עם שמירה על הסביבה שבה אנו חיים ושאתם, הלקוחות שלנו, תיהנו!!! שמן זית אורגני עזוז מתאים לתיבול, לטיגון ואפיה ובעיקר להנאה…. אין כמו לטבול פרוסת לחם כפרי בקערת שמן זית עם מעט מלח, לימון ביד רחבה וזעתר שנבזק מעל…בריאות צרופה!! מומלץ לפתוח את הבוקר בגמיעת שתי כפות שמן זית מעורב ברבע לימון טרי סחוט… ערובה לעיכול תקין, תחושת רעננות, אנרגיה ממריצה ושובע.

יצירת קשר

התקשרו אלינו או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

בדרומה של פתחת ניצנה על גבול סיני, בינות לגבעות מדבר טרשיות בנחל עזוז, ב-1999 ניטע כרם הזיתים האורגני על ידי דורון עקיבא, מראשוני המתיישבים בישוב הסמוך – עזוז.

נגישות
Scroll to Top